Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Buzdolabı

Yardım Merkezi

SSS

Mikrop ve bakterilerin üremesini engellemek ve en iyi performansı almak için buzdolabınızı sık sık temizlemeniz gerekir. Kirli bir buzdolabı sadece sağlığınızı tehdit etmez, aynı zamanda daha çok enerji tüketir. buzdolabı kokusu da çoğunlukla temizlikle ilgilidir. Bu sorunların önüne geçmek için buzdolabınızın iç ve dış yüzeylerini, sökülebilir parçaları, kapı lastikleri ve kondenserini (gazı sıvı hale getiren yoğuşturucu) düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Kaza riskini ortadan kaldırmak ve gereksiz enerji tüketiminden kaçınmak için buzdolabınızı temizlerken fişini çekmeyi unutmayın.

Buzdolabınız yeterli miktarda buz üretmiyor olabilir. Bu duruma aşağıda önereceğimiz adımları izleyerek çözüm bulabilirsiniz.

 

Buzdolabınız şebeke beslemeli bir modelse yapabileceğiniz ilk şey, buz yapıcının su bağlantılarını kontrol etmektir. Bağlantıların kullanım kılavuzunda gösterildiği gibi yapıldığından ve herhangi bir tıkanıklık olmadığından emin olun.

 

Buzdolabınızın buz makinesi suyu şebekeden değil, soğutucu bölmedeki su tankından alıyorsa su haznesini kontrol edin. Buz yapıcının haznesinde yeterince su bulunmaması da buz üretimini etkileyebilir. Haznenin her zaman tam dolu tutulması önerilir.

 

Dondurucu bölmesinin kapağının sık sık açılması ve uzun süre açık kalması da buz üretimini yavaşlatabilir. Bu sebeple dondurucunun kapağını çok sık açmamaya özen gösterin. Bu önerileri uygulamanıza rağmen sorun devam ediyorsa en yakın yetkili servise başvurmanız gerekir.

Buzdolabınızın kullanım ömrünü uzatmak için yapabileceklerinizi öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

 

Buzdolabınızın uzun ömürlü olması için yerleştirildiği alana dikkat etmeniz gerekir. Buzdolabınızla duvarlar arasında bırakmanız gereken minimum 5 santimetrelik boşluk havalandırma açısından çok önemlidir. Buzdolabınız duvarlardan olduğu kadar kalorifer ya da fırın gibi ısı kaynaklarından uzağa, doğrudan güneş ışığı almayan bir yere yerleştirilmelidir.

 

Kondenser temizliği:

Kondenser, buzdolabınızın doğru ve verimli çalışması için önemli bir role sahip olan ısı atım işlemini gerçekleştirir. Sürekli hava akımı oluşturan bu parça, ortamdaki toz ve kirleri çekmeye yatkındır. Tozlu ya da kirli bir kondenser, çalışması sırasında ortaya çıkan ısının dışarı atılmasını engelleyerek buzdolabınızın soğutma performansının düşmesine ya da ısınmasına neden olabilir. Bu durumda buzdolabınız kendini soğutmak için daha fazla efor sarf eder ve kompresörü daha yüksek devirde çalıştırmak zorunda kalır. Bu durum bir süre sonra buzdolabınızın en pahalı parçalarından biri olan kompresöre zarar verebilir. Buzdolabınızın daha uzun ömürlü olması için kondenseri 6 ayda bir eldivenle temizlemeniz gerekir.

 

Kapı contalarının kontrolü ve bakımı:

Kapının kapalı kalmasını ve soğuk havanın dışarı çıkmasını önleyen kapı contalarını da sık sık kontrol etmeniz gerekir. Kapının tam kapanmamasına neden olan zarar görmüş kapı contaları buzdolabı iç sıcaklığının yükselmesine neden olur. Kompresör buzdolabı içerisindeki sıcaklığı düşürmek için gereksiz yere daha uzun ve yoğun çalışmak zorunda kalır. Bu durum soğutma performansını olumsuz etkileyip kompresörün ömrünü kısaltabilir. Kapı contalarını nemli bir bezle silmeniz gerekir. Kimyasal temizleyiciler kapı contalarının yapısına zarar verebileceğinden kullanmanız önerilmez.

 

Buzdolabınızın kapısında bir su veya buz pınarı olması, cihazınızın su filtreleri de olduğunu gösterir. Kirli bir su filtresi sizin kadar buzdolabınızın sağlığını da tehdit eder. Düzenli olarak bu filtreleri kontrol etmeniz ve ihtiyaç durumunda değiştirmeniz gerekir.

 

Düzenli temizlik buzdolabınızın ömrünü uzatacak en basit yöntemlerden biridir. Temiz bir buzdolabında dolap içi ısısını ayarlamak daha kolay olduğundan kompresör daha az yorulur. Ayrıca buzdolabınıza düzenli olarak bakım yaptırarak küçük arızaların daha büyük sorunlara yol açmadan düzeltilmesini sağlayabilirsiniz. Son olarak, buzdolabınıza yetkili servisler dışında müdahale edilmemesi gerekir.

Buzdolabınızın kapısı sık sık açıldığında ortamdaki hava cihaz içindeki havanın ısınmasına neden olur. buzdolabınuz çalışırken sürekli bir vızıldama sesi duyuyorsanız, sorun kompresörün cihazın içindeki havayı doğru derecede tutmak için gereğinden fazla çalışmasından kaynaklanıyor olabilir. buzdolabınuzun kapısını olabildiğince kapalı tutarak kompresörün gereğinden fazla çalışmasını engelleyebilirsiniz. Böylece buzdolabınuzun daha uzun ömürlü olmasını ve daha az enerji tüketmesini sağlayabilirsiniz.

Elektrik kesintisi gibi durumlarda buzdolabındaki yiyeceklerin çözülmesini ve bozulmasını önlemek için aşağıda önereceğimiz adımları inceleyebilirsiniz.

 

Güç kesintisi sırasında çözülmemeleri için en iyi çözüm, gıdaları derin dondurucudan çıkarmamaktır. Derin dondurucunuz çalışmasa da 12 saat boyunca yiyeceklerinizi donmuş olarak tutabilir. Bunun için derin dondurucunun kapağını açmamanız gerekir. Kapağı sık açarsanız ve açık bırakırsanız ortamdaki sıcak hava dondurucu içindeki havayı ısıtacak ve gıdalarınızın donuk kalma süresini kısaltacaktır.

Kurulumun ardından buzdolabınızı dik konumda ve elektriğe bağlamadan 4 saat bekletmeniz gerekir. 4 saatin ardından buzdolabınızı fişe takabilirsiniz. Ancak içine herhangi bir yiyecek koymadan önce 12 saat daha beklemeniz gerekir. Toplam 16 saat sonunda buzdolabınızı güvenle kullanmaya başlayabilirsiniz.

general-cta-image

Senin için buradayız!

İster ürün tavsiyesine ihtiyacınız olsun, ister servis araması yapın veya sadece geri bildirimde bulunmak isteyin - biz sizin için buradayız.

0850 210 0 888 7/24 Çağrı Destek Merkezi

Whatsapp Destek Hattı

0544 444 0 888

Beko

Licensee limited to certain jurisdictions