Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Çamaşır Makinesi

Yardım Merkezi

SSS

Çamaşır makinenizden uzun yıllar yüksek performans almak için doğru kullanıma, temizliğe ve düzenli bakım yaptırmaya özen göstermeniz gerekir. Makinenize kapasitesinin üstünde çamaşır yüklemek, çamaşırların tamburda gerektiği gibi dönmesine engel olur. Bu durum çamaşır makinenizin motoruna ve diğer hareketli parçalara fazladan yük bindirerek arızalara neden olabilir.

 

Daha uzun ömürlü bir çamaşır makinesi için temizlik de çok önemlidir. Deterjan kalıntıları ve biriken kirler su akışını engelleyerek makinenizin iç aksamına zarar verebilir. Bu nedenle kapı lastiği, deterjan haznesi, kalıntı filtresi ve tahliye hortumunu düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Ayrıca yetkili bir servise düzenli olarak bakım yaptırmak ve küçük arızaları büyümeden onarmak çamaşır makinenizin ömrünü uzatır.
 

 

Atık filtresi çamaşır makinesinin tabanında bulunur ve düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Filtreye ulaşmak için alt kısımda bulunan sepeti öne çekebilir ya da çıkarabilirsiniz. Filtreyi çevirerek yerinden sökebilir ve elinizde yıkayabilirsiniz. Bulaşık makinenizin atık filtresini en az üç ayda bir temizlemeniz gerekir. Kuruduktan sonra filtreyi makineye yeniden yerleştirebilirsiniz.

 

Kendi Kendini Temizleyen Filtre özelliğine sahip Arçelik bulaşık makinesi modellerinde atık filtresini içten temizleyen ek bir püskürtme sistemi bulunur. Böylece filtre temizleme gereksinimi 5 kat azalırken kötü kokuların oluşması engellenir.

Çamaşır makinesinde yıkanmaması gereken eşyalar konusunda en iyi cevabı eşyalarınızın kullanım önerilerini kontrol ederek bulabilirsiniz. Ancak her eşya böyle bir yönlendirmeye sahip olmayabilir. Kolayca kırılabilecek bulaşıklar, el boyaması ya da altın/gümüş detayları bulunan cam ve porselenler, kalay ya da alüminyum kaplama tencereler, deforme olabilecek incelikte plastikler, kristal bardaklar gibi bulaşıkları makinede yıkamanız önerilmez.

Düzenli ve detaylı temizlik çamaşır makinenizin ömrünü uzatır ve performansını artırır. Zamanla makinenizin değişik yerlerinde biriken deterjan, yumuşatıcı ve kir kalıntıları çamaşır makinenizden aldığınız verimi düşürür ve bakteri oluşumuna uygun bir ortam yaratır.

 

Makinenizin deterjan çekmecesi, kazanı, şebeke su giriş hortum filtresi ve pompa filtresinin düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Ek olarak, çamaşır makinenizi ayda bir kez deterjansız ve yüksüz çalıştırarak tüm parçaların sıcak suyla temizlemesini sağlayabilirsiniz.

Çamaşır makinesindeki pompa ya da atık filtresi; giysilerinizden düşen bozuk para, düğme, çakmak gibi yabancı maddelerin ve kir kalıntılarının su tahliye hortumunu tıkamasını önleyen parçadır. Makinenizin performansının düşmemesi için 3 ya da 4 ayda (yaklaşık 30 yıkamada) bir pompa filtresini temizlemeniz gerekir. Pompa filtresini temizlemeye başlamadan önce çamaşır makinenizin fişini çekmeyi unutmayın.

 

Pompa filtresi, çamaşır makinesinin ön yüzündeki yere yakın kapağın arkasında bulunur. Makinenizin modeline göre, bu kapağın arkasında sadece pompa filtresi ya da pompa filtresiyle birlikte ince bir tahliye hortumu da bulunur.

 

Pompa filtresinin içinde bir miktar pis su olması normaldir. Temizliğe başlamadan önce bu suyun tahliye edilmesi gerekir. Tahliye hortumu olan modellerde, hortumun ucundaki tıpayı açarak pis suyu boşaltabilirsiniz. Su tamamen boşaldıktan sonra hortumun tıpasını takmayı unutmayın.

 

Makinenizde bu hortum bulunmuyorsa, filtreyi sökmeye başladığınızda pis su boşalacaktır. Bu sebeple temizlikten önce suyu akıtabileceğiniz bir kap ya da kuru bir bezi hazır bulundurmanız gerekir. Daha sonra filtreyi üzerinde gösterilen yönde çevirerek yerinden çıkarabilir ve yıkayabilirsiniz. Parçaları doğru bir şekilde yerine yerleştirdikten sonra makinenizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

 

 

 

 

Çamaşır makinesindeki kötü kokuları önlemek için yapabileceklerinizi aşağıdaki adımları izleyerek öğrenebilirsiniz.

 

Deterjan ve yumuşatıcılar yüksek ısıda daha iyi çözülen kimyasallardır. Yıkama işlemini sürekli düşük ısılarda yapıyorsanız temizleyiciler tamamen çözülemiyor ve kalıntı bırakıyor olabilir. Deterjan ve yumuşatıcı haznesinde biriken kalıntılar zamanla küf ve bakteri oluşumuna neden olarak istenmeyen kokular yaratabilir. Deterjan kalıntılarını temizlemek için hazneyi yerinden çıkararak elinizde sıcak suyla yıkayın. Çamaşır makinenizi zaman zaman yüksek ısıda çalıştırarak kötü kokulara neden olan deterjan kalıntılarının oluşumunu engelleyebilirsiniz.

 

Çamaşır makinenizdeki nem de zamanla kötü koku oluşumuna neden olabilir. Yıkama işlemi bittikten sonra ıslak çamaşırlarınızı makinenin içinde uzun süre bekletmemeye özen gösterin. Ayrıca içi kuruyana kadar cihazınızın kapağını aralık bırakmak da koku oluşumunu engelleyecektir.

 

Kazan temizleme programı bulunan bir Arçelik çamaşır makinesi kullanıyorsanız, kullanım sıklığınıza göre 4 ya da 6 ayda bir bu özelliği kullanarak cihazınızı temizleyebilir ve koku oluşumunu engelleyebilirsiniz.

general-cta-image

Senin için buradayız!

İster ürün tavsiyesine ihtiyacınız olsun, ister servis araması yapın veya sadece geri bildirimde bulunmak isteyin - biz sizin için buradayız.

0850 210 0 888 7/24 Çağrı Destek Merkezi

Whatsapp Destek Hattı

0544 444 0 888

Beko

Licensee limited to certain jurisdictions